آیا عفونت ادراری و تاخیر در پریود دو رخداد مرتبط هستند؟ این یک سوال شایع با یک پاسخ ساده همراه است. از لحاظ تئوری، این امکان وجود دارد که عفونت دستگاه ادراری باعث تاخیر در قاعدگی شود. بیماری و عفونت میتوانند باعث تاخیر در تخمک گذاری شده و در نتیجه قاعدگی به تاخیر خواهد افتاد. به طور کلی، اکثر زنان مبتلا به عفونت مجاری ادرار، دچار تاخیر در قاعدگی نخواهند شد. در ادامه نگاه دقیقتری به این موضوع میاندازیم.
دلایل بسیاری وجود دارند که باعث تاخیر در پریود میشوند، اما احتمالا، عفونت شایع ادراری منجر به بینظمی در چرخه قاعدگی نمیشود. شایعترین دلایل برای تاخیر در پریود عبارتند از:
- استرس، اضطراب یا افسردگی
- عدم تعادل هورمونها به علت بیماری
- انجام ورزش شدید و سخت
- کاهش شدید وزن به علت رژیم غذایی
- اگر سه ماه متوالی، پریود نشدید (به شرطی که حامله نباشید) به پزشک مراجعه کنید.
بیش از ۵۰ درصد از زنان، در طول عمر خود مبتلا به عفونت ادراری میشوند. علائم عفونت ادراری عبارتند از:
- احساس درد یا سوزش در زمان ادرار
- وجود خون در ادرار
- بدبو بودن ادرار
- احساس فشار یا گرفتگی در شکم
- تکرر ادرار
- تب
عفونت دستگاه ادراری چیست؟
عفونت ادراری نوعی عفونت است که بر دستگاه ادراری تاثیر میگذارد. دستگاه ادراری شامل دو کلیه، مثانه، دو میزنای و مجرای ادراری است. اکثر عفونتهای دستگاه ادراری توسط باکتریها ایجاد میشوند. با این حال، این عفونت میتواند توسط میکروبها، قارچها و ویروسها نیز ایجاد شود. در اغلب موارد، زمانی که باکتری وارد دستگاه ادراری زن میشود، اجابت مزاج و ادرار کردن باعث میشوند که باکتری به سرعت از بین رفته و هیچ گونه علائمی ظاهر نشوند. با این حال، اگر تعداد باکتریها زیاد باشند، میتوانند بر روی مکانیسم دفاعی طبیعی بدن تاثیر گذاشته و باعث بروز عفونت شوند.
زنان بیش از مردان مبتلا به عفونتهای دستگاه ادراری میشوند، زیرا مجرای ادراری آنها کوتاهتر بوده و به مقعد نزدیکتر است. به همین دلیل، احتمال ابتلای زنان به عفونت ادراری در زمان مقاربت جنسی بیشتر است.
انواع عفونت ادراری
- عفونت مجاری ادرار: اگر عفونت فقط بر روی مجرای ادرار تاثیر گذارد، به آن التهاب میزراه گفته میشود. اکثر زنان مبتلا به التهاب میزراه، دچار عفونت مثانه نیز میشوند.
- عفونت مثانه: این عفونت که به آن التهاب مثانه نیز گفته میشود، زمانی روی میدهد که باکتری از طریق مجرای ادرار وارد مثانه میشود. اگر التهاب مثانه درمان نشود، ممکن است باکتری وارد میزنای و کلیهها شده و موجب عفونت آنها شود.
- عفونت کلیه: این نوع عفونت، شدیدترین نوع عفونت دستگاه ادراری است. عفونتهای شدید کلیه یا عفونتهای مکرر، گاهی اوقات باعث آسیب دائمی به کلیهها شده و حتی میتوانند منجر به بیماری مزمن کلیه شوند. در موارد نادر، عفونت کلیه میتواند منجر به عفونت خون شود.
عفونتهای کلیه و تاخیر در پریود
به طور کلی، عفونتهای دستگاه ادراری معمولا بر پریود تاثیر نمیگذارند. هرچند، عفونت کلیه میتواند بر روی عملکرد بدن تاثیر گذاشته و در نتیجه باعث تاخیر در پریود یا تخمک گذاری و قاعدگی شود. اگر عفونت کلیه درمان نشود، این عفونت میتواند منجر به بروز عفونت خون شود. عفونت خون، باعث کاهش فشار خون شده و منجر به شوک خواهد شد. عفونت خون میتواند باعث توقف عملکرد تمام اعضای اصلی بدن مانند ریهها، کلیه، کبد و حتی سیستم عصبی شود. عفونت خون، همچنین میتواند بر روی عملکرد دستگاه تولید مثل تاثیر گذاشته که منجر به توقف چرخه قاعدگی خواهد شد. بنابراین میتوان گفت که عفونت ادراری و تاخیر در پریود میتوانند به یکدیگر ربط داشته باشند؛ اگر عفونت از نوع کلیوی باشد، این احتمال بیشتر است
منبع: setare.com