عرق زنیان ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف زنیان گرداوری شد
زنیان
زنیان گیاهی از تیره چتریان، بوتهای، علفی، یکساله و بدون کرک به ارتفاع 30 تا 90 سانتیمتر و پر شاخ و برگ است. زنیان میوه نوعی گیاه است که به فارسی «زنیان» و گیاه آن در کتب طب سنتی با نامهای “انیسون بری” و “کمون حبشی” نامیده شده است.
از خواص زنیان علاوه بر کاربرد آن در آشپزی به عنوان ادویه، خاصیت دارویی و نگه دارنده مواد غذایی بودن آن است، همچنین در تهیه پودر کاری، ترشیجات، بیسکویت و مواد خوراکی از آن استفاده میشود. از رایحه میوه گیاه زنیان در دهانشویهها و خمیر دندانها استفاده میشود. یکی دیگر از خواص زنیان به عنوان ضد کرم و ضد حشره است.
طبع زنیان
طبیعت گیاه زنیان گرم و خشک است.
طریقه و میزان مصرف
پودر: می توان روزانه 3 تا 6 گرم پودر دانه ها را به طرق مختلف یا همراه با غذا مصرف نمود. با وجودی که دانه ها ریز هستند، برای اثر بخشی بیشتر لازم است پودر شوند تا مواد آن ها در بدن بهتر استخراج گردد.
خواص زنیان
دانه زنیان خاصیت میکروب کشی دارد
زنیان از نظر خواص ضد اسپاسم، مقوی، محرک و بادشکن است.
زنیان برای درمان بیماریهای معده، کبد، ناراحتی گلو، سرفه و روماتیسم تجویز میشود.
از زنیان به عنوان ضد اسپاسم، درمان امراض ریه، ضد سرماخوردگی، ضد تب و ضد یبوست استفاده میشود.
زنیان بیماری پیسی را درمان میکند.
از خواص زنیان معالجه سوءهاضمههایی است که ناشی از ضعف و کمی نیرو میباشد.
مضرات زنیان
افراد گرم مزاج نباید از زنیان استفاده کنند و در صورت لزوم به مقدار کم و همراه با گیاهان دارویی سرد میل شود.
خواص عرق زنیان
عرق زنیان درمان کننده استئوآرتریت است
عرق زنیان خشکی شانه ها و التهاب آرنج را برطرف میکند
عرق زنیان کشیدگی و التهاب تاندونها را درمان میکند
ضد نفخ
ضد انگل و قارچ
باد شکن
ضد ترشی معده
ضد تهوع
خلط آور و تقویت معده
مقوی قوای جنسی
هضم غذا
سوء هاضمه
رفع گرفتگی گوش
مفید برای ترک اعتیاد مواد مخدر
ضد تشنج
سکسکه
مفید برای بیماریهای عصبی
طریقه مصرف عرق زنیان
طریقه مصرف : پس از هر غذا نصف استکان
طبع عرق زنیان
طبیعت عرق زنیان گرم می باشد