آووکادو
آووکادو میوهای است که همچنین با نام گلابی تمساح شناخته میشود که عمدتاً به دلیل شکل و ظاهر چرمی پوست این میوه است. آوودکادو یک میوهای است که بر روی درخت Persea Americana رشد میکند که درخت همیشهسبز از خانواده Lauraceae است. اگرچه این به دیگر اعضای خانواده این درخت شباهت ندارد، آوکادو بیشتر نزدیک به دارچین و برگبو (یا لورل) است. این درخت معمولاً بلند است و میتواند تا ارتفاع ۶۵ پایی رشد کند. وزن تقریبی میوه آووکادو بین هشت اونس تا سه پوند و بسته به نوع میوه آووکادو است. این محصول خیلی زود برداشت میشود و پسازآن بهصورت تجاری فروخته میشود. به همین دلیل است که آووکادو جز دسته میوههایی هستند که climacteric fruits نامیده میشود که پس از برداشت میرسند، مانند موز.
آووکادو دارای گونههای بسیاری است، اما محبوبترین آنها نوع هاس خامهای است. درختان آووکادو بهخوبی در مناطق گرمسیری، نسبتاً گرمسیری و استوایی رشد میکنند، اما مانند بسیاری از میوههای دیگر، بهترین آبوهوا برای پرورش میوه آووکادو در آبوهوای مدیترانهای است. گفته میشود که منشأ میوه آووکادو به ایالت Pueblaدر مکزیک، جایی که شواهد موجود در غارها نشان میدهد که قدمت این درخت به حداقل ۱۰،۰۰۰ سال میرسد. این درخت و استفاده از آن در فرهنگهای آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی از طریق آووکادو هایی که وحشی رشد کردهاند ثبتشده است، اما مشخص نیست که کشت آن از چند هزار سال پیش آغازشده است. در ۵۰۰ سال گذشته تنها در سایر نقاط جهان ظاهر شد، اما به خاطر ظاهر منحصربهفرد، طعم و مزایای ظاهری آن، بهسرعت در حال محبوبیت بوده است. با توجه به مزایای بهداشتی مختلف آن، این میوه در حال حاضر در تعدادی از کشورها رشد میکند. همچنین این میوه دارای پوست بسیار ضخیمی است که از آفتکشها محافظت میکند. به این دلیل است که شما نیازی به خرید میوه آووکادو ارگانیک ندارید. به همین دلیل این میوه یکی از امنترین و سالمترین محصولات کشاورزی ازلحاظ قرار گرفتن در معرض آفتکشهاست.
این معمولاً بهصورت خام و بهعنوان یک دسر و یا بهعنوان سالاد به همراه فلفل و نمک کمی مصرف میشود. محبوبترین استفاده از آووکادو در قالب گواامول، یک سیب مکزیکی و مرکزی آمریکایی است که همچنین بهعنوان یک شیرینی زنجبیل و همچنین ساندویچ برای مصرف مناسب است. همچنین شما میتوانید از میوه آووکادو بهعنوان جایگزین برای مقدار چربی (کره یا روغن) مصرفشده در پختوپز استفاده کنید یا از آن بهعنوان جایگزینی برای سس مایونز در ساندویچ استفاده کنید. در این مورد، شما همان مقدار آووکادو را بهعنوان چربی دیگر اضافه میکنید. اینیکراه برای کاهش مصرف کالری ناسالم مصرفی شما است. بهعنوانمثال، ۳.۵ اونس از میوه آووکادو حاوی ۱۴.۶۶g چربی است. درحالیکه همان مقدار کره حاوی ۸۱g چربی است؛ بنابراین، در زمان پخت، میتوان از آووکادو بهعنوان جایگزینی برای کره استفاده کرد، بنابراین شما میتوانید کالری مصرفی را با این روش کاهش دهید و همچنان یک غذای خوشمزه داشته باشید!
نگاهی مختصر به مزایای بهداشتی میوه آووکادو
مزایای بهداشتی آووکادو شامل مدیریت وزن، پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و بیماری دیابت، درمان بیماری استئو آرتریت و افزایش جذب مواد مغذی توسط بدن است. همچنین این میوه پرخاصیت خطر ابتلا به سرطان، آسیب کبدی و خونریزی مرتبط با کمبود ویتامین K را کاهش میدهد. همچنین میوه آووکادو در حفظ چشمها سالم و محافظت از پوست از علائم پیری و اثرات مضر اشعه UV کمک میکند. این ماده غذایی در کنترل سطوح قندخون (هایپرگلسیمی) شما کمک کرده و خواص آنتیاکسیدانی ای را نیز از خود نشان میدهد. میوه آووکادو حتی به افزایش گردش خون در بدن شما کمک میکند، تواناییهای شناختی را افزایش میدهد و استخوانهای قویتر را برای ما ایجاد میکند! بر اساس یک تحقیق اخیر، دانههای آووکادو برای درمان دیابت، شرایط التهابی و فشارخون بالا و نیز بهبود هیپرکلسترولمی (بالا بودن سطوح کلسترول در خون) مورداستفاده قرار میگیرند. تحقیقات دیگری نشان میدهد مصرف میوه آووکادو منجر به بهبود کیفیت غذا و جذب مواد مغذی و درنتیجه باعث مواردی ازجمله کاهش خطر سندرم متابولیک در بدن انسان میشود.
ارزش تغذیهای میوه آووکادو
میوه آووکادو یک “غذای سوپر” محسوب میشود و دارای موقعیت ویژهای در هرم غذایی کالری مصرفی روزانه میباشد. آووکادو غنی از مواد مغذی مختلف مانند ریزمغذیهای نظیر ویتامینها و مواد معدنی است. آووکادو همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب غیراشباع است و دارای محتوای کمی ازنظر قند است. آنها منبع خوبی از انرژی هستند و حاوی مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری هستند. آووکادو همچنین حاوی مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، مس، منگنز، فسفر و روی است. آنها همچنین علاوه بر مواد معدنی حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین C، B6، B12، A، D، K، E، ویتامین تیامین، ویتامین B2 (ریبوفلاوین ) و ویتامین نیاسین هستند. علاوه بر این، آنها یک منبع عالی از فیبر رژیمی هستند و تنها سرو میتواند یک وعده آن بیش از ۴۰٪ از نیاز روزانه ازنظر فیبر را برای شما تأمین کند!
آووکادو غنی از عنصر پتاسیم است و با موفقیت تعادل پتاسیم به میزان سدیم را که برای سلامت کلی بدن انسان بسیار مهم است را متعادل میکند. بنا بر گزارش CAC (گروه تحقیق کننده بر روی خواص آووکادو)، یک هوس آووکادو بهطور متوسط حاوی حدود ۲۲.۵ گرم چربی است. دوسوم از این چربی از انواع چربی غیراشباع است و همچنین دارای مقدار بسیار پایینی از قند و فروکتوز هستند. شاید مهمتر از همه این باشد که میوه آووکادو یک مجموعه منحصربهفرد از ترکیبات ارگانیک مانند فیتواسترول، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است.
مزایای بهداشتی مصرف میوه آووکادو
میوه آووکادو مزایای زیادی برای سلامتی انسان دارد. آنها غنی از مواد مغذی هستند، بنابراین باید بهعنوان یکی از بهترین مواد غذایی که میتوانید مصرف کنید در نظر گرفته شوند. آووکادو هنگامیکه بهصورت خام مصرف میشود مفید است. بسیاری از مزایای بهداشت محسوس این ماده غذایی که بهخوبی موردتحقیق و اهمیت قرارگرفتهاند عبارتاند از:
کمک به فرایند هضم
اعتقاد بر این است که میوه آووکادو برای روده تسکیندهنده است و بنابراین این ماده غذایی به فرایند هضم مواد در دستگاه گوارش شما کمک میکند. آنها حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول هستند که کمک میکنند سیستم گوارش کار خود را بهطور روان و خوبی انجام دهد. این دو نوع فیبر برای هضم بسیار مهم هستند زیرا آنها دفع مدفوع را افزایش میدهند و به اطمینان از انتقال ساده غذا از طریق دستگاه روده کمک میکنند. علاوه بر این، آنها روده و معده را تحریک میکنند تا مواد مغذی را در کارآمدترین شکل و سریعترین شکل جذب کنند. درنهایت، آنها علائم مشکلاتی مانند یبوست و اسهال را در فرد مبتلا کاهش میدهد. درمجموع، مقدار زیادی از فیبر موجود در میوه آووکادو (۴۰٪ نیاز روزانه در هر وعده) باعث میشود این ماده غذایی، مادهای بسیار مهم برای بهینهسازی سلامت گوارشی شما باشد.
سلامت و مراقبت از دندان
مصرف آووکادو همچنین در پیشگیری از ایجاد بوی بددهان و تنفس که عمدتاً به علت سوءهاضمه یا ناراحتی معده ایجاد میشود، کمک میکند. هالیتوزیس (بوی بددهان) را میتوان با بهبود سلامت گوارشی از بین برد و آنتیاکسیدانی و فلاونوئیدهای آنتیاکسیدانی موجود در میوه آووکادو همچنین باکتریهای دردهان شما که میتواند منجر به تنفس بد بو شود را از بین میبرند. آووکادو همچنین با پیشگیری از سرطانهای مربوط به دهان در ارتباط است!
مراقبت از پوست و مو
آووکادو دارای مواد مغذی مفیدی است که برای حفظ سلامت پوست مفید است. این ماده غذایی به شما در پیشگیری در ابتلای به پوستی خشک، ترکخورده و یا آسیبدیده کمک میکند. به علت توانایی آنها برای تغذیه پوست با ویتامینهای ضروری و درخشان کردن پوست، آنها به انواع لوازمآرایشی اضافه میشوند. همچنین از این ماده غذایی برای تغذیه موهای خشک و آسیبدیده استفاده میشود. بسیاری از افراد برای تهیه ماسکهای پوست و مو از عصاره میوه آووکادو استفاده میکنند. بالاتر از همه، روغن آووکادو در درمان پلاک ناشی از بیماری پسوریازیس کمک میکند. بتاکاروتن و لیکوپن دو نوع ترکیب آلی هستند که در مقادیر زیادی در میوه آووکادو یافت میشوند. هردوی این عناصر با بهبود سلامت و حالت پوست و از بین بردن علائم پیری زودرس در ارتباط است.
مراقبت از کبد
آووکادو در کاهش آسیب کبدی بسیار مؤثر است. این ماده غذایی ترکیبات آلی خاصی دارد که به بهبود سلامت کبد کمک میکند. آسیب کبدی بهطور معمول ناشی از هپاتیت C میکنند. یافتههای بهدستآمده از یک تحقیق اخیر نشان میدهد که میوه آووکادو ممکن است نقش مهمی در متعادل کردن و محافظت از کبد شما در شرایط و مشکلات مختلف داشته باشد.
بهبود سلامت چشم و بینایی
آووکادو به حفظ سلامت چشم کمک میکند. آنها حاوی کاروتنوئید هایی نظیر لوتئین و زاکسنتین هستند که به محافظت از چشم شما در برابر بیماریهایی نظیر آبمروارید، بیماریهای چشم مرتبط با افزایش سن و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) کمک میکند. این مشکلات اغلب ناشی از اثر رادیکالهای آزاد است که در بافتهای چشم تجمع پیدا میکنند. فعالیت آنتیاکسیدانی این کاروتنوئیدهای ویژه باعث خنثی شدن اثرات آن رادیکالهای آزاد خطرناک و درنتیجه پیشگیری از ابتلای به مشکلات ذکرشده میشود.
کمک به ارتقای سلامت قلب
مزایای فراوان آووکادو همچنین شامل کمک به ارتقای سلامت قلب شما است. بتا سیتوستولول که در میوه آووکادو یافت میشود، به حفظ سطح مناسبی از ماده کلسترول در بدن شما کمک میکند. تحقیقات انجامشده نشان میدهد که مصرف آووکادو ممکن است به خواص ضدالتهاب HDL کلسترول کمک کند که در محافظت از قلب شما از آترواسکلروز، همچنین بهعنوان بیماریهای عروقی آتواسکلروزیس (تصلب شرایین) نقش دارد. سطوح قابلتوجهی از عنصر پتاسیم موجود در میوه آووکادو همچنین میوه آووکادو را در مبارزه با فشارخون بالا مؤثر نشان میدهد. پتاسیم یک وازودیلاتور است که گردش عروق خونی و شریانها را تسهیل میکند، درنتیجه این امر احتمال ابتلا به لخته شدن، حملات قلبی و سکته مغزی را در انسان کاهش میدهد.
کمک به حفظ سلامت کلیه و مجاری ادراری
رژیم غذایی شما نقش مهمی در حفظ تعادل الکترولیتها و مواد معدنی و مایعات در افراد مبتلابه اختلالات مزمن کلیه دارد. عنصر پتاسیم یکی از مواد معدنی است که به حفظ ضربان قلب طبیعی در بدن انسان کمک میکند. میوه آووکادو منبع خوبی از پتاسیم است و افزودن آنها به رژیم غذایی شما ممکن است مزایای دیگری نیز به دنبال داشته باشد. مهم است که اطمینان حاصل شود که سطح پتاسیم بدن بسیار زیاد نیست زیرا میتواند مقدار خیلی زیاد این ماده نیز برای قلب خطرناک باشد. پتاسیم دارای یک نقش کلیدی برای حفظ تعادل مایع از طریق کانالهای شیمیایی برای سلولها و اندامها است. این تعادل مایعات همچنین برای عملکرد کلیه حیاتی است که حرکت مایعات و سموم را از طریق بدن کنترل میکند.
کمبود ویتامین K
کمبود ویتامین K بسیار رایج نیست اما اغلب در مراقبت نوزادان دیده میشود. این کمبود ممکن است منجر به اختلال خونریزی شناختهشدهای بهعنوان خونریزی مرتبط با کمبود ویتامین K (VKDB) شود. این امر عمدتاً ناشی از عدم مصرف کافی ویتامین K در دوران بارداری است. وجود میوه آووکادو در رژیم غذایی مصرفی توسط یک زن باردار ممکن است در کاهش خطر ابتلا به VKDB در نوزادان کمک کند؛ ازآنجاکه آووکادو یکی از میوههای نادر است که مقدار بسیار بالایی از ویتامین K تقریباً ۴۰٪ از نیاز روزانه در یک وعده غذایی دارد.
بیماری صبحگاهی (ویار)
در طول بارداری، بیماری صبحگاهی (ویار) بسیار شایع است. مصرف میوه آووکادو به غلبه بر حالت تهوع و آرامش در حین بارداری کمک میکند؛ زیرا حاوی ویتامین B6 است که معمولاً با کاهش تهوع و استفراغ در ارتباط است.
درمان آرتریت
خواص ضدالتهابی میوه آووکادو، شاید ارزشمندترین ویژگی این ماده غذایی پرخاصیت است و دارای طیف گستردهای از phytochemicals، فلاونوئیدها، کاروتنوئید، فیتوسترول، چربیها و اسیدهای چرب امگا ۳ است. همچنین این ماده غذایی یکی از بهترین غذاها برای کاهش التهاب در بافت، مفاصل و عضلات است. بیماری آرتروز دهها میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و با مصرف مقدار مناسبی از میوه آووکادو، در مطالعات اغلب کاهش علائم را نشان میدهد و درد ناشی از بیماری آرتریت را میتوان بهطور مؤثری با این روش کاهش داد!
خواص ضد سرطان
مزایای بهداشتی میوه آووکادو در زمینهٔ کاهش سرطان عبارتاند از: کاهش بروز و خطر ابتلا به سرطان، ازجمله سرطان پستان و سرطان پروستات. میوه آووکادو حاوی کاروتنوئید ها و چربیهای غیراشباع است که هر دو این مواد مؤثر به کاهش چشمگیر سرطان کمک میکند. آووکادو همچنین حاوی گلوتاتیون، آنتیاکسیدانی است که سلولها را از ابتلای به سرطان محافظت میکند و اثرات خطرناک رادیکالهای آزاد. لیست ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب در ماده غذایی آووکادو چشمگیر است و تقریباً دشوار است که بفهمیم که کدامیک بیشترین تأثیر را در این زمینه ممکن است داشته باشد. دراینباره مطالعات روی سرطانهای دهان، پوست و پروستات بهطور گستردهای انجامشده است و نتایج نشان میدهد که بهجای متاستاز، ترکیبات ارگانیک در میوه آووکادو سلولهای سرطانی را به سمت آپوپتوز (مرگ خودکار سلولها) تحریک میکنند. تحقیقات در مورد اثر میوه آووکادو بر روی سرطان ادامه دارد.
خواص آنتیاکسیدانی
میوه آووکادو همچنین حاوی ویتامین C و E است که به افزایش خواص آنتیاکسیدانی بدن انسان کمک میکنند. ویتامین C ، ویتامین E را بازیافت و به کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL کمک میکند. آووکادو همچنین حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند epicatechin، violaxanthin، neochrome و حدود دوازده اکسیدان دیگر است. آنتیاکسیدانها اثرات رادیکالهای آزاد را که از مواد خطرناک متابولیسم سلولی هستند، خنثی میکنند. آنها مسئول ایجاد و بروز دهها مورد از مشکلات جدی در بدن انسان هستند، ازجمله انواع سرطان، بیماری قلبی عروقی، مشکلات بینایی، پیری زودرس، اختلالات شناختی و بسیاری مشکلات دیگر.
کمک به داشتن پوست سالم
میوه آووکادو حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است که در حفظ پوست سالم به شما کمک میکند. کاروتنوئیدهای موجود در میوه آووکادو باعث کاهش التهاب پوست ناشی از UV به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب میشوند. روغن ساختهشده از آووکادو کمک میکند تا روند محافظت از پوست در مقابل آسیب آفتابسوختگی کمک شود. سطوح بالای بتاکاروتن در آووکادو میتواند بهوسیله آنزیمی به پرویتامین A تقسیم شود که به مدت طولانی برای محافظت از پوست از شرایط مختلف و اثرات مضر خورشید مؤثر است.
کنترل و کاهش وزن
ورزش منظم همراه با رژیم غذایی سالم در مدیریت و کاهش وزن بسیار مهم است. آووکادوجز دسته میوههایی است که ارزش تغذیهای و مواد موردنیاز بدن را تأمین میکند و در کنترل وزن مؤثر است. یافتههای بهدستآمده از یک مطالعه که اخیر انجامشده است، نشان میدهد که تعدادی از اثرات مفید آووکادو درروند کنترل وزن مؤثر است.
اثرات ضد پیری
مصرف میوه آووکادو همچنین با داشتن سلامت پوستی سالم در دوران سالمندی و پیری در ارتباط است. این میوه همچنین در برگیرنده ترکیباتی مانند xanthophyll است که دارای خواص آنتیاکسیدانی است. مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف ماده مؤثره xanthophyll ممکن است علائم پیری را در قسمتهای مختلف بدن کاهش دهد.
میوه آووکادو تقویت کننده استخوانهای بدن شما
آووکادو حاوی کاروتنوئیدها مانند زاکسنتین و لوتین است که با کاهش خطر نقص غضروف همراه است (که از علائم استئوآرتریت است). مصرف مواد غذایی مانند آووکادو و سویا ممکن است در کاهش خطر ابتلا به استئوآرتریت کمک کند. علاوه بر این، سطوح مواد معدنی ضروری در آووکادو قابلتوجه است، ازجمله روی، فسفر، مس و مقدار کمی از کلسیم و سلنیوم. همه این موارد با کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و بهبود تراکم مواد معدنی استخوانی در ارتباط است.
طبع آووکادو
طبع آووکادو سرد می باشد
مضرات آووکادو
علیرغم گسترده بودن خواص آووکادو، تمامی قسمتهای این میوه دارای مادهای به نام پرسین بوده که برای بسیاری از حیوانات خانگی ماند سگ، گربه، اسب و پرندگان سمی بوده و میتواند موجب مرگ آنها گردد.
افرادی که به لاتکس حساسیت دارند بایستی در مصرف این میوه احتیاط کنند. چرا که میتواند شوک آنافیلاکتیک به بدنتان وارد کند. اگر آووکادو خوردید و دهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفستان به مشکل خورد، یا در بلعیدن غذاها با مشکل مواجه شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
آووکادو میتواند باعث کاهش اثر داروهای ضد انعقادی از جمله وافارین گردد و این گروه از بیماران بهتر است از مصرف آووکادو خودداری کنند.
آووکادو در بارداری
منبع عالی اسید فولیک
درمان کم خونی
غنی از ویتامین ها
مبارزه با بیماری صبحگاهی
سطح کلسترول و قند را کنترل می کند
تسکین گرفتگی و درد پا
افزایش رشد مغز جنین
غنی از مواد معدنی
غنی از چربی سالم
آووکادو برای پوست
۱- این میوه انواع ویتامین های مورد نیاز پوست را دارا میباشد و با استفاده از کرم حاوی روغن این میوه، دارای پوست شادابی خواهید بود.
۲- این میوه با ابرسانی عمقی باعث درمان خشکی پوست می شود. با آبرسانی پوست، عوامل پیری پوست رو کاهش می دهد.
۳- این میوه بعنوان آنتی اکسیدان قوی پوست را در مقابل رادیکال های آزاد مانند آلودگی هوا، اشعه های مضر افتاب و… محافظت و از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
۴- این میوه ریشه مو را تغذیه و ابرسانی کرده باعث تقویت ریشه مو و از ریزش آن جلوگیری می کند.
خوردن آووکادو
ابتدا اوکادو را شسته خشک کنید. با چاقو یک برش کامل طولی(قدی) دور تا دور ان بدهید، سپس دو تکه را با دو دست نگه داشته و در خلاف جهت یکدیگر بچرخانید. دو قطعه از هم جدا میشوند، همیشه هسته به یکی از تکه ها چسبیده. با تیغه چاقو یک ضربه ناگهانی و محکم به وسط هسته بزنید. چاقو در ان فرو می رود. هسته را که به چاقو چسبیده بیرون اورید
منابع: ستاره و مجله قرمز